Hvad West Coast Swing ?

West Coast Swing er ikke det de fleste tror – Men hvad er West Coast Swing egentlig ?

Se hvad West Coast Swing er her https://youtu.be/v4fRV0aG3lc

Hvad er West Coast Swing ? West Coast Swing er en partnerdans med rødder i lindyhop. Parret betegnes som Leader og Follower. Dansen kendetegnes ved et elastisk look, som skyldes den grundlæggende teknik som veksler mellem Compression og strech i mellem parret.(connection). Der danses primært i et liniert område på dansegulvet (slottet). West Coast Swing er iøvrigt Caliorniens nationaldans.

West Coast Swing er en skøn dans med stor frihed

Dansen giver begge parter rig mulighed for at improvisere trin mens der danses. De grundlæggende mønstre i WCS består af Sugar Push, Left side pass, Right side pass, Tuck turn og Whip. Stort set alle bevægelser i West Coast Swing er variationer af disse grundlæggende mønstre. Anchor step er en fælles afslutning på de forskellige mønstre og variationer.
West Coast Swing er en elegant og graciøs dans men har samtidig plads til humor og leg. Der gøres ofte brug af lyrikken til improvisation i musikken. Du kan krydre West Coast Swing med elementer fra salsa, hiphop, Ballroom, Lindy hop, Boogie Woogie, linedance og tango m.m.

West Coast Swing danses til alt det populære musik vi hører i radioen


På grund af variationer, improvisationer og teknik er der altid noget at lære. West Coast Swing kan danses på konkurrence plan, hvor der blandt andet danses Jack & Jill og Strictly på forskellige levels.
WCS er en meget teknisk dans, selv om de dygtigste får det til at se legende let ud. West Coast Swing er en af de hurtigst voksende og mest populære pardanse i det meste af verden og især Europa. I vores nabo lande bla. Norge og sverige er dansen nærmest eksploderet inden for de seneste par år. Og der er allerede mange West Coast Swing dansere, som er nået et højt level.

Se mere West Coast Swingher: http://[ux_video url=”https://youtu.be/9BVA_HEUAXU”]

West Coast Swing i Danmark

I Danmark er West Coast Swing stort set ukendt. I Aalborg/Arhus har der dog de sidste 3 år været mulighed for begynder undervisning samt workshops med Pro instruktører. læs mere her :

https://www.facebook.com/groups/224738241316490/

https://www.facebook.com/WestCoastSwingAalborgogAarhus/

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top