vedligehpld dine nye dansesko

Gode råd til at vedligeholde dine nye dansesko!

Vedligehold dine nye dansesko by Swayd . Danse fodtøj af høj kvalitet er en investering, og for dansere er fodtøjet det vigtigste udstyr. For at sikre, at dine dansesko holder længst muligt, skal de plejes korrekt.

For at hjælpe dig, har vi sammensat nogle af de væsentligste gode råd til at passe på dine dansesko , uanset materialet.

Ting til at pleje med!

Ruskinds-børste
En ruskind børste er et “must have” for alle dansere som har dansesko med ruskinds såler. Du finder ruskindsbørsten lige her. https://swaydshoes.dk/product/swayd-skoboerste-til-dansesko-med-ruskinds-saaler/

Ren olie
En sko olie hjælper med at holde dine læder sko fugtige og fri for revner.

Sko pudse klud
En ren, højkvalitets klud hjælper med at holde dine sko rene så de ser bedre ud.

Vandsprayflaske
En vandsprayflaske er god at have ved hånden, så du nemt og hurtig kan rengøre dine dansesko.

Herunder finder du rengørings instruktioner til dine dansesko:

Vil du læse mere om spalt /ruskind så følg linket https://www.skindhuset.dk/produkter/18-spalt-ruspalt/

Læder sko
Hvis dine sko er lavet af læder, skal du polere dem en gang om ugen. Brug en fugtig klud til at fjerne alt snavs, og brug et tyndt lag creme eller vokspoleret til at bevare og fugtigegøre læderet. Dette vil holde dine læder sko pæne og blanke så de ligner nye!

Ruskinds såler
Hvis dine sko har ruskinds såler, skal du bruge en ruskinds børste til at fjerne støv og snavs, da det i sidste ende ellers vil blive fladt og hårdt. Og dermed glatte ved brug. Børst altid fra tå til hæl. Du bør gøre det straks du opdager at sålerne på dine sko er blevet flade og glatte eller har snavs fast på dem.

Ruskinds sko
Til ruskindsko kan du bruge en ren tandbørste til at fjerne snavs og en ruskindshampoo for at fjerne eventuelle pletter. Sørg for at du bruger imprenering/olie til ruskinds sko inden du tager dem i brug, og så det har tid til at tørre ind. Sørg for at du børster dine sko fra front til hæl efter påføring af ruskinds olien.

Nubuck /microfiber sko
Rengør dine nubuck / Microfiber dansesko med en klud dyppet let i sæbevand, varmt vand. Ellers kan du følge instruktionerne til ruskindsko.

Læder sko
Hvis dine sko er lavet af laklæder, skal du rengøre dem med en fugtig klud og anvende plejebehandling efter tørring. Tør dem regelmæssigt med en blød klud. Brug ikke alm. skosværte på laklæder.

Endelig glem ikke enkle men effektive ting:

Opbevar dine dansesko korrekt
Kom ikke dine dansesko i en plastikpose! Det samme gælder alle poser fremstillet af ikke-åndbart stof, da det vil medføre, at dine sko “sveder” og i sidste ende kan blive jordslået og lugter. Det er bedst at opbevare dine sko på et tørt sted og lade dem lufte tørre natten over. Dette er en god måde, at holde bakterier væk.

Vær forsigtig, når du tager dine dansesko af og på. Brug dem i dansestudiet. Undgå udebrug, da den grove jord kan beskadige ruskinds sålerne. Ruskinds og læder såler i særdeleshed kan ikke tåle snavs, fugt og ru gulv.Er der lynlåse i anbefaler vi at disse spændes op ved på og aftagning.

For dansere, der danser meget, er det godt at have mindst to par dansesko, hvis det er muligt. Det giver hvert par en forfriskende pause, samt at forskellige sko stimulerer forskellige muskler og dermed giver bedre komfort til hele din krop og ikke mindst dine fødder.

Vedligehold og pas på dine nye dansesko by Swayd !

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top